زبان انگلیسی به عنوان بر مخاطب ترین و کاربردی ترین زبان زنده دنیا در حوزه های مختلف، مورد علاقه بسیاری از افراد است و آزمون های زیادی جهت سنجش سطح توانایی های داوطلبان یادگیری این زبان تدارک دیده شده است. امروز می خواهیم شما را با یکی از این آزمون ها که تا حدودی تخصصی می باشد آشنا کنیم. آزمون TOEIC با عنوان کامل لاتین Test of english for enternational cummonication آزمونی در جهت سنجش توانایی های افراد غیر انگلیسی زبان برای استفاده از این زبان در فعالیت های کاری روزمره بین المللی است.
TOEIC آزمونی چهار گزینه ای می باشد که در دانشگاه پرینستون نیوجرسی تدارک یدده شد، اما در حال حاضر مالکیت برگزاری و… این آزمون در اختیار دفتر ژاپنی آن می باشد.
آزمون TOEIC از نظر ساختاری شباهت زیادی به آزمون تافل دارد با ان تفاوت که موضوعات مورد بحث در آن ها متفاوت است. این آزمون از دو بخش اصلی تشکیل شده است:
این بخش شامل آزمونی دو ساعته به صورت چند گزینه ای می باشد که درک شنیدار و گفتار شما را می سنجد. تعداد سوالات این دو بخش نیز به تعداد مساوری می باشد. و نمرات داده شده به هرکدام هم جداگانه می باشد.
این بخش در سال ۲۰۰۶ به آزمون اضافه شد. بخش صحبت کردن به بررسی تلفظ، واژگان، گرامر و روان بودن گفتار می پردازد. نکته مهم در زمینه این بخش این است که سوالات طوری طراحی شده که مناسب ارتباطات در محیط های کاری بین الملی باشد؛ هرچند که این موضوع باعث بکارگیری لغات تخصصی در آزمون نشده است. بخش صحبت کردن دارای زمان ۲۰ دقیقه ای و بخش نوشتن ۶۰ دقیقه زمان دارد.
آزمون TOEIC مجموعا داره ۹۹۰ نمره است که کمترین نمره آن ۱۰ می باشد و رنگ های مختلف بازگو کننده نمره کسب شده برای داوطلبان به شرح زیر است.
برای اطلاعات بیشتر درباره این آزمون می توانید از طریق لینک به وبسایت مرکزی آن نیز مراجعه کنید قابل ذکر است که برگزار کننده این آزمون همان متولی آزمون تافل است
www.ets.org/toeic
در ایران معمولا افرادی که قصد استخدام در شرکت های بین المللی را دارند داوطلب شرکت در این آزمون هستند اما در خارج از کشور این آزمون مبنایی برای ارتقای شغلی و سنجش توانایی کارکمندان در سازمان های مختلف می باشد. به عنوان مثال شرکت پاناسونیک داشتن حداقل نرمه ۶۰۰ را در این ازمون برای کارمندانش اجباری نموده است